Кристалина Георгиева идва на официална визита в България

 

 

Главният изпълнителен директор на Световната банка Кристалина Георгиева пристига днес на официална визита в България, съобщиха от офиса на институцията у нас
Визитата е посветена на Българското председателство на ЕС, регионалното сътрудничество и 25 години от откриването на офиса на Световна банка в България.

Световната банка и министър-председателят на България ще поставят началото на регионална инициатива в подкрепа на регионалната интеграция в региона на Западните Балкани. Стартът на инициативата ще бъде даден на конференция на високо равнище, която ще се проведе в София утре.

Кристалина Георгиева ще бъде сред основните участници във форума, който ще търси отговори по темата как може да бъде засилена регионалната интеграция в Западните Балкани.

По покана на министър-председателя Бойко Борисов участие в конференцията са потвърдили: Еди Рама – министър-председател на Албания; Мирко Шарович – заместник-министър председател и министър на външната търговия и икономически отношения на Босна и Херцеговина; Хашим Тачи – президент на Косово; Зоран Заев – министър-председател на Македония; Филип Вуканович -президент на Черна Гора и Ана Бърнабич – министър-председател на Сърбия, пишат от Световната банка.

 

Източник Дир.бг

 

Comments are closed.