Кремъл размаха пръст на САЩ: Дипломация чрез Twitter не водим, с коментарите си Тръмп само влошава ситуацията

 

 

Москва не води дипломация чрез Twitter и не съветва американските власти да влошават ситуацията в Сирия. Това заяви говорителят на руския президент Дмитрий Песков.

„Ние сме привърженици на сериозните подходи и вярваме, че е важно да не се правят стъпки, които биха могли да навредят на и без това нестабилното положение,“ – каза Песков пред репортери.

Говорителят на Путин също подчерта, че САЩ се опитват да използват „измислен претекст“, за да нападнат Сирийската арабска република.

В сряда американският президент написа в Twitter, че Русия трябва да се подготви за ракетна атака срещу Сирия. Оръжията, които Вашингтон използва, ще бъдат „добри, нови и умни „, каза стопанинът на Белия дом.

Ескалирането на напрежението около Сирия се случи на фона на информацията за използването на химическо оръжие в сирийския град Дума. Западните страни обвиниха Дамаск за инцидента.

Американските власти обявиха, че проучват възможността за „военен отговор“ на действията на правителствените сили. В понеделник Доналд Тръмп заяви, че ще вземе решение относно мерките срещу властите през следващите 48 часа.

В същото време, руският Център за помирение на воюващите страни (TSPVS) отрече информацията относно използването на химически оръжия в Източна Гута. Експерти от организацията посетиха мястото на предполагаемия инцидент и не откриха следи от отрови. В местните болници, според CPVC, няма и пациенти със симптоми, характерни за отравяне с токсични агенти.

 

Източник:Блиц

 

Comments are closed.