Корнелия Нинова получи покана да посети Китай

Снимка Пресцентър на БСП

 

 

Лидерът на БСП Корнелия Нинова получи покана да посети Китай, съобщи пресцентърът на социалистическата партия. Нинова посрещна делегация от Китайската комунистическа партия (ККП).

„Вярваме, че вашето посещение ще препотвърди традиционно добрите отношения между България и Китай и нашите две партии. Благодаря за усилията на Китай в издирването на нашия алпинист Боян Петров. Пожелаваме успехи на срещата 16+1 и подкрепяме усилията на всички равнища за засилването на диалога между ЕС и Китай”, каза председателят на НС на БСП Корнелия Нинова по време на среща с делегация на ККП. Тя е водена от Йу Хунцю – зам.-министър на Организационния департамент на ЦК на ККП.

Корнелия Нинова добави, че за България е изключително важно като страна – мост между Европа и Китай, заради географското положение, отношенията между двете държави да се развиват в положителна посока. „Важно е идеите и проектите за свързаност в морската, транспортната и енергийната инфраструктура да получат своето практическо развитие. Важно е да се задълбочат нашите отношения в туризма и образованието – размяната на студенти между нашите две страни”, каза още Нинова.

По време на срещата бяха дискутирани още отношенията между БСП и ККП, приноса на двете партии за развитието и прогреса на икономиките и обществата на България и Китай, активното участие на България в инициативата „Един пояс, един път” и сътрудничеството „16+1”, както и усилията, които двете страни полагат за борба с корупцията и корупционните практики.

 

Comments are closed.