Корнелия Нинова: Никога повече война, помним милионите загинали в борбата срещу фашизма! (Снимки)

 

 

Лидерът на БСП Корнелия Нинова поведе червено шествие към Паметника на Съветската армия в София. Социалистите поднесоха венци и цветя послучай Деня на победата и отдадоха почит на съветските войни, дали живота си за освобождението на Европа от кафявата чума.

В червеното шествие се включи и председателят на най-голямата червена организация – столичната Калоян Паргов, депутати от „БСП за България“.

Венци и цветя положиха извънредният и пълномощен посланик на Руската Федерация в България Анатолий Макаров, аташето по въпросите на отбраната на Руската Федерация в Република България Виктор Авдеев, лидерът на БСП Корнелия Нинова, председателят на Националния съвет на БСП Калоян Паргов, граждани и гости на града.

По улиците на столицата и на още над 30 града в страната премина и шествието на „Безсмъртния полк“. В словото си руският посланик заяви, че най-важното сега е да не забравяме уроците от тази война и допълни, че не принадлежи към военното поколение.

В речта си Калоян Паргов, председател на Националния съвет на БСП заяви, че 9 май 1945 г. е дата с огромно историческо значение, ден на победата и ужаса на войните. „Благодарение на разума на Великите сили и тяхното обединение се победи Хитлеристка Германия„, каза в словото си той и допълни, че България също има много голям принос в антифашистката борба.

Нинова отбеляза днешния Ден на победата и във фейсбук.

„Никога повече война. Помним милионите загинали в борбата срещу фашизма“, написа председателят на БСП Корнелия Нинова в социалната мрежа.

„Прекланяме се пред смелостта и героизма им. Без техния подвиг, без Деня на победата, Европа нямаше да е същата. Наш дълг към тяхната памет е днес да не допускаме фашизъм и ксенофобия. Искаме мирен свят на свободни и щастливи хора. Честит празник!“, завършва лидерът на социалистите.

 

Comments are closed.