Командоси арестуваха кметицата на столичния район “Младост“ с подкуп (СНИМКИ)

 

 

Кметицата на „Младост“ Десислава Иванчева е закопчана с белезници на кръстовището на бул. „Васил Левски“ и ул. „Ген. Гурко“ пред Спортната палата, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

Колата й е била засечена пред светофара на Спортната палата в София от два автомобила със сини буркани на покрива.

Движението е затруднено, регулира се от пътни полицаи.

На място има и линейка. Иванчева стои права до полицейски автомобил. Полицейското присъствие е засилено. Пространството около мястото на акцията е заградено.

Кметицата на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева е задържана за получаване на подкуп, предаде и NOVA тв.

Тя била хваната с крупна сума пари – 70 000 евро. Това била само първата вноска от поискани от кметицата 250 000 евро за издаване на разрешително за строеж.

При акцията, извършена на бул. „Васил Левски“ в центъра на София във вторник, белезници щракнали на ръцете и на заместничка на Иванчева, както и на посредници за предаването на подкупа.
Преди минути бившият депутат от ГЕРБ, а сега съветник в партията, Антон Тодоров съобщи в личния си профил в социалната мрежа:  „Кметицата на „Младост“, която е протеже на Г. Кадиев, е хваната с подкуп преди минути.“

Специализираната прокуратура провежда разследване за корупционни престъпления в Община Младост. Това съобщи за Агенция „Фокус“ прокурор Румяна Арнаудова – говорител на главния прокурор.

„Разследването се извършва съвместно с Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ). В момента се извършват претърсвания и разпити на свидетели. Повече информация ще бъде представена утре, в 11.00 часа, в Съдебната палата“, коментира прокурор Арнаудова.

 

 

 

Comments are closed.