Кметове по Черноморието не искат “шумните“ закони на Симеонов

 

 

Кметове на общини по Южното Черноморие изпратиха становище до Министерството на туризма и Министерството на здравеопазването относно подготвените промени в Закона за шума.

Градоначалниците се обявяват против „шумните“ промени на Валери Симеонов.

Според кметовете подготвените промени срещу вдигането на шум след 23 часа ще засегнат десетки заведения по крайбрежната ивица в курортните градчета.

Припомняме, промените предвиждат да се забрани вдигането на шум в заведенията и жилищните квартали между 14 и 16 часа и между 23 и 8 часа сутринта. Най-вероятно промените ще влязат за обсъждане в НС в края на предстоящия летен сезон.

Кметовете на черноморските общини обаче не одобряват подготвените промени.

В тази връзка пред БНР кметът на Поморие Иван Алексиев заяви: „Революционното предложение е съответните компетентни контролни органи да могат да изземват уредбите на заведенията, които нарушават нормата на шум. И кой ще ги взема? Естествено, пак кметовете. С какво право ние ще отнемаме частна собственост? Това е несерозно! В Конституцията е записано, жалко е, че Конституцията е върховният закон, а никой не го спазва, че частната собственост е неприкосновена.“

Кметът на Созопол Панайот Рейзки пък попита как семействата, които са отворили ресторанти в къщите си, ще изхранват семействата си, ако заведенията трябва да затварят в 23 часа.

Стана ясно и че бизнесмени вече са започнали да изнасят бизнеса си извън страната, защото акцията „Шум“ на вицепремиера била репресивна и насочена само към определени заведения.

 

 

Източник:БГНЕС

 

Comments are closed.