Кметове поят народа на аванта за ЧНГ

Кметове ще поят народа с вино на аванта при тържественото посрещане на Новата година на градските площади. Вино на корем ще се лее в Бургас в новогодишната нощ. Безплатни наздравици ще вдигат всички, които изберат да празнуват на площад „Тройката”, пише „Телеграф”.

Освен вино, община Бургас е осигурила и почерпка с новогодишна баница с късмети. Всеки купонджия в морския град ще получи парче от нея и чаша червено вино.

И тази година отново ще бъде спазен обичаят в новогодишната нощ в центъра на Велико Търново за жителите и гостите на старата столица да има безплатна почерпка. В специална шатра пред сградата на общината ще бъдат разположени десетки баници, пържоли, печено свинско месо, туби с бяло и червено вино и пелин, каси бира и вафли. Пиенето и мезетата са предоставени безплатно от фирми в региона и по традиция предизвикват доста голяма навалица от изгладнели боляри в празничната нощ.  Редовни посетители на шатрата с хапване и пийване са и местните бездомници, които направо ги окупират и умело се възползват, за да се нахранят и да посрещнат Новата година сити и доволни.

В новогодишната нощ в Шумен също ще бъдат отворени 12-е павилиона на Коледния базар със сувенири, подаръци, лакомства, скара и вино. 1000 лева е тазгодишният бюджет на общината за фойерверки.

Кметските управи в шестте най-големи градове на Югозапада – Благоевград, Гоце Делчев, Банско, Разлог, Сандански и Петрич, са се погрижили и тази година да сгреят съгражданите си с безплатно червено вино. Една част от него е закупена от общините, а друга ще бъде дар от известни винарски изби, с каквито е прославен Пиринският край. В Гоце Делчев ще се  лее и бяло вино, а в Петрич кметът е осигурил и известно количество безплатно шампанско за съгражданите си.

100 литра червено вино ще бъдат раздадени на площад „Свобода” в Добрич в новогодишната нощ. То е дарение на общината от местна фирма  производител. В Каварна вино и баница с късмети ще стопли присъстващите и ще повдигне градуса на настроението на площад „Защитата на Каварна”.

Във Враца виното за наздравици също ще бъде дарение. От общината признават, че няма да се охарчат много за купона на Нова година.

Община Димитровград е подготвила за своите граждани и гостите на града празнична програма за отпразнуване на Новата година. В 23.30 часа на пл. „България” всички, които искат да се веселят на открито, ще могат да направят това с чаша червено вино, осигурено от общината. По чаша вино за празнуващите на площада ще има и в Харманли. То е осигурено от общината с помощта на местни винари.

 

Comments are closed.