Каракачанов: С премиера Борисов разбрахме в петък между 21-22 ч., че Сирия ще бъде ударена

 

 

Позицията ни по отношение на Сирия, както виждате, беше изключително балансирана. Това заяви пред журналисти вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, цитиран от Блиц.

Думите му са по повод вчерашното изказване на президента Румен Радев, че позицията на правителството не е била съгласувана с него. Според министъра по тази линия не трябва да се търсим разединение. За правителството основен акцент е да се търси политическо решение на кризата.

„Аз не знам президентът да има различно мнение“, посочи Каракачанов.

„Правителството не е правило оценка на резултатите от атаките в събота“, смята още военният министър. По думите му това не е акция на НАТО, за да може страната ни като член да прави оценка.

Каракачанов обясни, че информацията, с която са разполагали, била, че в следващите 72 часа трябва да сме предпазливи и внимателни.

Но конкретно, че ще се случи нещо, е станало ясно в петък между 9 и 10 часа вечерта.

„Критики е лесно да се дават. Истината е, че съюзниците ни са ни информирали в по-дълъг период, в рамките на 72 часа. Но конкретната информация лично аз и премиерът получихме от служба „Военна информация“, посочи Каракачанов.

На въпрос за възстановяването на Военновъздушното училище той отговори, че всичко зависи кога ще стартира процедурата. „България има своите традиции в авиацията“, посочи той, като допълни, че желанието училището да бъде възстановено е много силно, а сега вниманието е насочено към Военноморското училище.

 

Comments are closed.