Каракачанов за циганския протест пред сградата на ВМРО: Хубава работа, ама циганска!

„Хубава работа, ама циганска“. Така лидерът на ВМРО коментира във „Фейсбук“ поредния ромски протест пред сградата на партията в центъра на София. Сбирката на ромите е организирана от партия ДРОМ на депутата от ДПС Илия Илиев, а недоволството им е от „насажданата от ВМРО расова дискриминация“

Каракачанов обаче не знае за какво точно протестират ромите. „Така и не стана ясно срещу какво протестират – уж равенство искат, а не искат да си плащат сметките, както всички българи. Уж искат да са европейски граждани, а я ми кажете къде в Европа се позволява спазването на „традициите“ деца да раждат деца?!“, пита лидерът на ВМРО.

По–рано днес предвожданите от Илия Илиев роми поискаха „лишаване от свобода за насаждане на расова омраза“ и обвиниха патриотите Волен Сидеров, Ангел Джамбазки и Валери Симеонов в подобни действия.

Според него с изказването си, че „трябва да се стопира професията циганин“ евродепутатът Джамбазки е обидил ромите. „Този човек няма никаква представа от социална политика“, категоричен бе Илиев. Той отбеляза още, че тече реклама, която призовава всички симпатизанти на Обединени патриоти към контрапротест.

Comments are closed.