Карадайъ: Ще оставим властта още малко да подхранва с малки успехи големите си илюзии

 

 

„Ние искаме повече Европа, но и по-добра, по-стабилна и по-сигурна Европа. А за управляващите… може би още малко да ги оставим да подхранват с малките успехи големите си илюзии.”
Това е заявил председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в поздравлението си към д-р Ахмед Доган на 29 март.

Пресцентърът на ДПС разпространи днес пълния текст на словото на Карадайъ към почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган по повод рождения му ден на 29 март.
„Вие заложихте на европейския модел. НАТО, Европейски съюз. Този Път води напред, а не назад. Този Път обединява, а не разделя”, казва още Карадайъ.

Мустафа Карадайъ, председател на ДПС:
Честит рожден ден, уважаеми г-н Доган!
Позволете ми от името на всички членове и симпатизанти на ДПС, от името на всички присъстващи и от свое име да Ви пожелая много здраве и много нови успехи, много сили и воля, и много дълги години да ни указвате Пътя и да ни направлявате! Благодарим Ви, че ни правите съпричастни с Вашия празник, искаме да Ви уверим, че за нас той отдавна е общ партиен и национален празник…
Уважаеми г-н Почетен председател!
Вие поставихте жалоните на българската демокрация веднага след падането на тоталитарната власт и трасирахте Пътя – пътя на Мира, пътя на Свободата, пътя на Демокрацията, пътя на Заедността. И така 28 години вървим по Пътя.
Заложихте на европейския модел. НАТО, Европейски съюз. Този Път води напред, а не назад. Този Път обединява, а не разделя.
Щастливи сме да сме заедно с Вас по Пътя и винаги да имаме далечния хоризонт, дълбочината и многопластовата мисъл, аналитичния ум, мъдростта… С една дума имаме нужда от Вас.
Сега, когато е необходимо да се определят жалоните на политическата промяна (и в световен, и в европейски, и в национален план), отново Вие ни насочвате към нов модел – включване на свободните и активни граждани във формирането и вземането на политически и управленски решения и в тяхната реализация. Ние искаме повече Европа, но и по-добра, по-стабилна и по-сигурна Европа. А за управляващите… може би още малко да ги оставим да подхранват с малките успехи големите си илюзии.
Вие ни учите да вярваме в себе си, да преследваме мечтите си, Вие ни учите да се учим, да бъдем искрени със себе си и с хората. Вие ни учите да бъдем смели в нашите решения и постъпките си, но и да бъдем отговорни.
Има една мисъл на Мевляна: „Удовлетворението от малкото е неизчерпаемо богатство“.
Такъв е и надписът на този древен съд, който искаме да Ви подарим.
Бъдете ни жив и здрав! За много години!

София
29.03.2018

 

 

Източник:епицентър.бг

 

Comments are closed.