Йончева: Борисов ще се защитава в съда с абсурдни тези. Трябва да докажа, че съм журналист!

 

 

Абсурдни тези по делото на Елена Йончева срещу премиера Бойко Борисов ще защитава адвокатът му Марин Марковски.

Първото заседание по делото за клевета е насрочено за утре, а социалистката иска 20 000 лева обезщетение за нанесени неимуществени вреди заради изразени клеветнически твърдения от лидера на ГЕРБ по време на кампанията за последния парламентарен вот.

Жалбата на Йончева е за клевета по повод думите, които Бойко Борисов произнесе предизборно събитие на 10 март. Тогава той заяви, че държавата е платила „милиони за интервютата на Елена Йончева“. Това изказване на Борисов пък дойде, след като бъдещият депутат от БСП обвини ГЕРБ, че краде от програмата за саниране.

„Интересни са тезите, които адвокат Марковски гради, за да защити клиента си. Те са общо четири. Първо – че г-н Борисов не е имал предвид мен; второ – когато е наговорил всички тези клевети в безчет тв предавания, България е била в предизборна кампания, поради което се предполагало, че тогава може да се лъже и клевети; трето – всички клевети на настоящия премиер не били за мен и че те по никакъв начин не уронвали престижа ми на човек и журналист. И четвърто – защитникът на Бойко Борисов казва, че нямало как да урони моя престиж, защото аз така или иначе съм нямала никакъв престиж като журналист”, разказа Елена Йончева пред Епицентър.бг.

Социалистката заяви, че защитните тези на Бойко Борисов са наистина абсурдни, защото сега тя трябвало да намери свидетели, които в съда трябва да докажат, че тя е журналист. „Когато четох документите, изпратени от адвокат Марковски, не можех да повярвам в написаното и съм изумена, че той може гради защитата си върху толкова абсурдни тези“, каза тя.

Елена Йончева обаче е убедена, че ще осъди Бойко Борисов заради твърденията му, че „държавата е платила милиони заради интервютата й”. „Не съм съмнявам, че ще го осъдя, защото в неговите думи няма и грам истина. Средствата ще ги даря по програмата „За повече българчета в България”.

 

Comments are closed.