Иран: Нетаняху е долен лъжец

 

 

Иран нарече премиера на Израел Бенямин Нетаняху „долен лъжец“ след разкриването на секретна информация, че Ислямската република тайно поддържа програмата си за разработване на ядрени оръжия, информира АФП.

Вчера Нетаняху обвини Иран в укриване на разработки на ядрено оръжие. Нетаняху заяви, че израелските спецслужби разполагат с „половин тон материали“, включващи 55 хиляди документа и 183 компакт диска от ядрените архиви на Иран.

Коментарите идват от „разсипан и долен лъжец, който нищо не може да предложи освен лъжи и измами„, каза говорителят на иранското външно министерство Бахрам Гасеми.

Нетаняху и прословутият ционистки режим, който е убиец на деца, трябва да разберат, че хората по света са достатъчно осъзнати и информирани, добави той.

Междувременно френското външно министерство съобщи, цитирано от „Ройтерс“, че предоставената от Израел информация частично потвърждава това, което европейците са разкрили през 2002 г.

Ведомството допълва, че израелската информация потвърждава важността да продължи поддържането на иранската ядрена сделка, тъй като е от съществена важност МААЕ да продължи инспекциите в Иран.

Информацията също така може да потвърди необходимостта от дългосрочни гаранции за иранската ядрена програма, пояснява министерството.

 

Comments are closed.