Илияна Йотова: Искам да видя жена генерал в Българската армия

„Най-хубавото нещо, което можем да покажем днес, е духът на българската армия. Хората, които ще маршируват на този празник, самочувствието им и ясното съзнание защо са там“. Това заяви пред „Нова телевизия” вицепрезидентът Илияна Йотова, която е сред официалните лица, които присъстват на честването на 6 май – Деня на храбростта и празник на Българската армия.

Тя издаде и една своя мечта.

„Като жена военен бих искала да кажа за една своя мечта – да видя жена генерал в българската армия, защото все още няма такава“, обяви Йотова.

Вицепрезидентът коментира и думите на премиера Бойко Борисов, който преди дни заяви, че при идването си на власт ГЕРБ са започнали да решават проблемите в българската армия.

„Как изглежда българската армия и нейната модернизация e въпрос на всички институции и тук не трябва да има никакво деление. Ние 15 години си говорим едно и също – как е демотивирана българската армия и как държавата не дава достатъчно. Крайно време е, вместо да се замеряме публично кой колко е виновен, да седнем на една маса и да си свършим работата“, каза Илияна Йотова.

Comments are closed.