Изградиха 81 км от оградата по границата с Румъния срещу диви свине

Снимка МЗХГ

 

До момента са изградени 81 километра от телената ограда по границата с Румъния, която предпазва от миграция на диви свине. Строителството на оградата е като превантивна мярка срещу африканската чума при свинете.

Разнесени са и коловете, върху които се поставя бодливата тел по дължинатана 90% от общо 133-те километра между Силистра и Дуранкулак.

По оградата се работи едновременно на 6 места – 2 в Силистренска и 4 в Добричка област, съобщиха от пресслужбата на Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ).

Стана ясно и че от следващата седмица започват и регулярните доставки на режещата тел „Бруно“, с която ще бъде подсилена оградата. Първата доставка на 35 км тел „Бруно“ е предвидена за началото на другата седмица.

На местата, където все още няма изградена ограда, продължаватденонощните дежурства на патрули, които имат за цел да не допуснат навлизането на диви прасета от Румъния.

Ръководството на Министерството на земеделието, храните и горите лично следи за бързото изграждане на оградата по северната ни сухоземна граница с Румъния, уверяват от ведомството.

 

 

Източник:news.bg

 

Comments are closed.