Започна делото за убийството на 11-годишната Никол от Бургас

Снимка: bTV

 

Започна делото за убийството на 11-годишната Никол от Бургас. Обвиняем за убийството е 16-годишният тийнейджър Иван Иванов.

На влизане в сградата на Съдебната палата в Бургас подсъдимият беше посрещнат от възрастен мъж, който започна да го замеря с яйца, съобщи „24 часа„.
В момента, в който 16-годишният Иван Иванов беше свален от колата на съдебната охрана, възрастен мъж се втурна към него и започна да го замерва с яйца. Мъжът викаше: „Той е убиец. Това е най-малкото, което заслужава.

Пред сградата на съда настана първоначална суматоха. След това съдебни охранители прибраха възрастния човек за проверка.

Обвиняемият беше безмълвен. Той излезе от колата с качулка на главата.

В хода на делото Иван не призна, че е убил Никол.
Делото се гледа при закрити врата.

Пред сграда на съда се събраха и близки, роднини и приятели на 11-годишната Никол Йончева.
С мълчалив протест те се обявиха за промяна в законодателството, свързано с наказанията на непълнолетните престъпници.

Организаторът на мълчаливия протест Ирена Иванова заяви, че не е нормално 15-годишен да се разхожда с нож и хладнокръвно да убие дете. „Каквото и да кажем, нищо няма да върне Никол, нея вече я няма“, допълни жената.

На днешното съдебно заседание можеше да се стигне и до присъда, в случай, че Иван се признае за виновен. Според закона за извършеното престъпление той може да получи наказание затвор от 3 до 10 години. Ако момчето се признаеше за виновно, неговата присъда щеше да бъде намалена с една трета. 
16-годишният Иван обаче не се призна вината си за убийството на Никол.

Припомняме, Никол Йончева беше убита на 20 август 2017 година. Тялото на детето беше намерено в асансьор в блок в квартал „Меден рудник“.

Според обвинението престъплението е извършено по особено жесток начин, Никол е убита с удар с нож в областта на шията. За убийството беше обвинен 15-годишния Иван Иванов, който към днешна дата вече е на 16 години.

Първоначалната версия за убийството на Никол беше, че двамата с Иван се скарали за това дали да пушат наргиле или не. Стана ясно и че двамата се запознали в социалните мрежи, след което си разменили номерата.

На 22 август миналата година Окръжният съд в Бургас реши 15-годишният Иван да остане за постоянно в ареста.

Малко по-късно срещу близките на обвинения младеж бяха отправени заплахи, което наложи властите да ги пазят.

На 28 август Апелативният съд в Бургас окончателно реши 15-годишният Иван да остане за постоянно в ареста.

На 29 март 2018 година Окръжна прокуратура в Бургас предаде на съд Иван.

 

Comments are closed.