Започва ли нов удар? Сирийската въздушна отбрана отблъсна нова ракетна атака . Пентагонът отрича да е участвал

 

 

Сирийската система за противовъздушна отбрана е свалила ракети близо до град Хомс в центъра на Западна Сирия, информира „Ройтерс“.

Също така се съобщава, че ракетната атака е била насочена срещу военната авиационна база Шайрат. Уточнява се, че всички ракети са били свалени при приближаването.

Засега не е ясно дали това е нова атака от страна на Съединените щати, Великобритания и Франция, или този инцидент е свързан с дейността на терористични организации.

Пентагонът заяви, че Съединените щати не са участвали в ракетния удар по военната база „Шайрат“ в сирийската провинция Хомс.

„В момента няма никаква американска военна дейност в този район“, заяви официалният представител на Пентагона Ерик Пахон. Той е добавил, че засега отбранителното ведомство няма друга информация по този въпрос.

Авиационната база „Шайрат“ бе атакувана миналата година при ракетна американска военна акция в отговор на химическа атака, която уби най-малко 70 души, включително деца.

Израел многократно е удрял обекти на сирийската армия, както и конвои и бази на подкрепяни от Иран милиции, които се борят заедно със силите на сирийския президент Башар ал Асад.

Запитан за ракетната атака, израелски военен говорител каза: „Ние не коментираме такива съобщения“, информира „Ройтерс“.

Осведомителните агенции информират, че ПВО на Сирия е успяло да свали 9 ракети, които са нарушили въздушното пространство на град Хомс.

Посочва се също така, че няма жертви при инцидента.

 

Източник:Блиц

 

Comments are closed.