Журналист от Киев: Украйна е непълноценна държава, застрашена е от разпад

 

 

Украйна е „непълноценна държава“ и е „под голяма заплаха от разпад“, заяви известният украински журналист и политик Дмитрий Гордон по телевизия „112 Украина“, цитиран от БГНЕС.

„Украйна не е дорасла за държава. Защото не виждаме силен вертикал. Не виждаме действия на държавната власт там, където държавата трябва да действа. Не виждаме грижи на държавата за гражданите, това е първото, с което трябва да започва държавата“, смята журналистът.

Гордон отбеляза още, че страната е на ръба на разпада и „всички в Украйна, които имат способността да разсъждават“, разбират това. И е напълно възможно да не успеем дори да мигнем, от Украйна да не останат дори няколко парчета и да не може нищо да направим, всичко това е напълно възможно“, подчерта журналистът.

Напоследък в Украйна неведнъж се раздаваха мрачни оценки. По-рано депутатът Евгений Мураев подчерта, че сегашната политика може да подкопае териториалната цялост на държавата, която „стремглаво лети надолу.

Друг депутат – Нестор Шуфрич заявяваше, че действията на киевската власт „ще разкъсат страната на парчета“.

По думите на бившия министър на отбраната Анатолий Гриценко Украйна може са изчезне от картата на света „заради повсеместната корупция и масовото разочарование“.

 

Comments are closed.