Жесток бой в двора на санданска гимназия! Деветокласник преби абитуриент

1481459755-131042-632x358
18-годишният ученик от гимназия „Яне Сандански“ Д. Гърков е окървавен вчера с ритници от деветокласника В. Солаков в двора на училището. Инцидентът станал в голямото междучасие, нападателят се запътил към абитуриента и го ударил силно, при което той паднал, съобщава struma.bg

Опонентът му не се задоволил и продължил да го налага с шутове в главата. Вследствие на тежките удари дванадесетокласникът е целият окървавен по лицето и си глътнал езика. За късмет момче видяло безпомощния ученик и се притекло на помощ, като му извадило езика.

От гимназията веднага са подали сигнал на тел. 112, екип на Спешна помощ транспортирал окървавения ученик в болницата. Той е адекватен, но му се губят моменти от случилото се. Притеснен пристигна и бащата на ранения гимназист – експолицаят Николай Гърков, който само преди броени дни се пенсионира от РУП – Сандански, където работеше като дежурен полицай.

Специалисти хирург и невролог прегледаха момчето, като му назначиха скенер на глава и рентгенова снимка на носа. Той е приет за лечение в неврологията на МБАЛ „Свети Врач“.

Полицейски екип също пристигна в болницата. Бащата, силно притеснен, отказа коментар по случая, само каза: „Дано всичко бъде наред“. Майката на момчето работи в Англия, семейството, което има и една дъщеря, има намерение след предстоящия бал на сина, който тази година е абитуриент, да заминат всички за Англия.

Зам. директорът на училището Н. Бойчев бе лаконичен: „Действали сме адекватно, уведомили сме инспектората за случая“. На въпроса защо се е стигнало до спречкването между учениците, той каза: „Ние не сме разследващи полицаи, те трябва да изяснят проблема.

Предали сме случая на Детска педагогическа стая, които ще разберат как се е стигнало до конфликта между двамата ученици и до боя в двора на училището през голямото междучасие“.

Ученици разказаха, че В. Солаков се занимава с фитнес и баскетбол и обичал да „показва мускули“.

 

Comments are closed.