Жельо Бойчев: Защо премиерът не дойде в парламента да отговори на важните въпроси за ЧЕЗ?

 

 

„Защо министър-председателят не дойде днес да отговори на голяма част от важните въпроси за ЧЕЗ?“. Този въпрос постави председателят на анкетната комисия за скандалната сделка и зам.-председател на ПГ на „БСП за България“ Жельо Бойчев. В парламента се проведе поредното заседание на Временната комисия за ЧЕЗ в НС.

Бойчев заяви, че важните въпроси, чиито отговори се търсят са: защо бе поискана оставката на министър Теменужка Петкова, отправяно ли е предложение от чешката страна за обратно изкупуване на дяловете на ЧЕЗ, защо едно правителство решава да продаде 33% от ЧЕЗ, а след това позицията му беше променена.

„Искахме да получим и повече информация за проведената среща в кабинета на премиера с Гинка Върбакова и министрите Томислав Дончев и Владислав Горанов.Разбрахме,   че на тази среща държавата е изразила намерение и желание да участва в сделката. За българското общество е важно да получи отговор и на въпроса- как държавата смята да реализира участието си в тази сделка“, каза още Жельо Бойчев.

 

Comments are closed.