Екстрадирахме мароканеца, издирван за връзки с ИДИЛ

 

 

Мароканският гражданин Науфал Захри, който беше задържан да влиза нелегално през границата ни с Турция на 13 януари и който се издирва за тероризъм и връзки с „Ислямска държава“ В Мароко, беше екстрадиран от страната ни днес.

Съгласно постигната договореност между българските и марокански власти служители на Дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ и ГД „Охрана“ при Министерство на правосъдието извършиха екстрадирането на чужденеца от България. 35-годишният мароканец беше екстрадиран с полет за Франция, откъдето ще замине за Мароко.

Припомняме, Науфал Захри беше задържан на 13 януари тази година за нелегално преминаване на границата ни с Турция. Тогава той се представи на властите за сириец. Мъжът беше настанен в специален дом за временно настаняване на чужденци – „Любимец“.

Властите започнаха проверка по случая, в хода на която беше установено, чемъжът е обявен от съдебните власти на Мароко за международно издирване с цел арест и екстрадиция за терористична дейност, като член на терористичната организация „Ислямска държава“ (ДАЕШ).

След официална молба на Апелативния съд в Рабат от 14 февруари, Окръжният съд в Хасково реши чужденецът да бъде екстрадиран до родината си.

 

 

Comments are closed.