Държавният департамент на САЩ бие отбой, предложи на Москва да замени изгонените руски дипломати

 

 

Държавният департамент на САЩ предложи на Москва да изпрати нови дипломати на мястото на 60-те изгонените от страната, предава РИА Новости, цитирана от Агенция „Фокус“.

От Вашингтон уточниха, че Москва може да не съкращава общия допустим брой на членовете на дипломатическата мисия в страната.

„Руското правителство, както и по-рано, има право да поиска акредитация за запълване на вакантните места в дипломатическата мисия“, заяви представител на Държавния департамент на САЩ, като отбеляза, че всяка молба ще бъде разглеждана отделно.

Съгласно думите му, САЩ изхождат от това, че Русия също ще приеме на територията си новите американски дипломати на мястото на експулсираните.

„Русия не ни е информирала за намерение да съкрати общия допустим брой на сътрудниците в нашата дипломатическа мисия“, подчертаха от Държавния департамент на САЩ.

Новината от Вашингтон идва на фона на съобщенията, че британските експерти не са успели да установят страната на произход на веществото, с което бяха отровени бившият двоен шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия.

 

Comments are closed.