Доц. Вацев: Визитата на Борисов в Москва не е хеттрик! Руснаците бяха по-учтиви с Радев

Снимка Bulgaria ON AIR

 

 

Визитата на Борисов в Москва не може да се определи като успешна, но категорично не и като неуспех. Голяма част от журналистите в България прехвалват всяко действие на Борисов. Премиерът бе приет в Русия с леко недоверие.

Така международният анализатор доц. Валентин Вацев коментира в студиото на „България сутрин“ по телевизия Bulgaria ON AIR визитата на премиера Бойко Борисов в Русия миналата седмица.

Бойко Борисов се срещна в руската столица с премиера Дмитрий Медведев и с президента Владимир Путин и обсъди с тях енергийни и икономически проекти между двете страни.

Визитата на Борисов в Москва не е хеттрик, но не и провал, е изводът на доц. Вацев.

„Важно е, че Борисов направи посещение в Москва, но сякаш не уцели точното време. С президента бяха доста по-учтиви руснаците. Сякаш бе приет доста по добре от премиера. С Борисов имаше шеги и то доста болезнени“, уточни Вацев.

 

Анализаторът припомни стари изказвания на Бойко Борисов, че е спрял три руски проекта. Пред американците министър-председателят играел ролята на обидена съпруга – аз ти се врекох, а ти какво направи, каза той по повод думите на Борисов пред Путин, че спрял „Южен поток“, пък после той минал през натовска Турция и натовска Гърция.

 

Според Валентин Вацев трите големи руски проекта в България не са се провалили заради Борисов, а по-скоро заради съображенията на ЕС. Това спиране не е изцяло поради вина на Борисов и не бива да го давим в капка вода, посочи Валентин Вацев.

„Борисов бе в Москва в правото си на премиер, но той е също така говорител и изразител на българския политически елит, не на народа.

В Русия хладно посрещане получи българският елит и няма как иначе. Миналата година България обяви Русия за свои враг“, обясни още анализаторът пред Bulgaria ON AIR.

Доц. Вацев е на мнение, че Америка върна танковете в Европа и това допълнително притесни и притисна Русия, която се готви за война.

Той припомни и, че от есента на м.г. с решение на българския парламент Русия е наречена заплаха за България. Военновременната логика навсякъде в света е проста – „свой или чужд“, е, България не е „свой“, посочи Вацев и така обясни хладния прием на Борисов в Москва.

 

Comments are closed.