Доналд Тръмп-младши контактувал с WikiLeaks

 

 

Синът на американския президент Доналд Тръмп – Доналд Тръмп-младши, потвърди, че е кореспондирал в Twitter с представители на сайта WikiLeaks и е пуснал няколко съобщения, предаде РИА Новости.

„Тук има цяла поредица съобщения от кореспонденция с WikiLeaks, включваща три големи отговора, един от които Конгресът реши да разсекрети. Колко иронично!“, публикува синът на американския президент и подкрепи поста си със скрийншот.

Преглед на изображението в TwitterПреглед на изображението в TwitterПреглед на изображението в TwitterПреглед на изображението в Twitter
Donald Trump Jr.

@DonaldJTrumpJr

Here is the entire chain of messages with @wikileaks (with my whopping 3 responses) which one of the congressional committees has chosen to selectively leak. How ironic! 1/3

Информация за реклами в Twitter и поверителност

От WikiLeaks, например, му писали за политическа фондация, разпространявала слухове за „връзка на Тръмп с Русия“.
Освен това кореспонденцията съдържа молба за коментар на заявлението на демократа Хилари Клинтън за това, че тя е искала да унищожи основателя на сайта Джулиан Асанж с помощта на дрон.

WikiLeaks също поискали да бъде предоставена данъчната декларация на Тръмп-старший. Съобщенията са изпратени през септември и октомври м.г.

По-рано от списание Atlantic съобщиха, че Тръмп-младши е контактувал сWikiLeaks по време на предизборната кампания на САЩ.

 

Comments are closed.