Докъде се докараха: Бронирани гащи с аларма пазят германките от изнасилване

Немска компания създаде спортни панталони, които да пазят жените от сексуални нападения докато тичат. Първите 150 бройки са продадени незабавно, съобщава британският „Експрес”.

Спортното долнище е с ключалка в интимната област и аларма, които да осигуряват безопасността на бегачките по време на тренировка.

Бизнесдамата Сандра Зайлц решила да създаде панталоните, след като била нападната от трима пияни мъже докато правила джогинга си в гората. С тях дамските интимни части се пазят от „предпазен щит”.

В уебсайта, предлагащ стоката, се казва: „Обуйте своите защитни шорти, издърпайте ергономично поставените високотехнологични връзки, които са устойчиви на скъсване и срязване докато панталоните са на мястото си”.

„Връзките са свързани с аларма. Ако някой се опита да махне панталоните на бегачката, алармата издава звук от 130 децибела, което се предполага, че ще уплаши нападателя”, добавят от там.

Панталоните са изработени от същия материал като бронираните жилетки и могат само да бъдат срязани.

„Защитните шорти осигуряват тройна защита срещу сексуалните нападения и ние сме много горди с тях”, заяви Сандра Зайлц. Тя успокоява, че в спешни ситуации няма да има проблеми, тъй като спешните отделения разполагат с уреди, с които могат да разрежат панталоните.

Шортите могат да бъдат поръчани за 149 евро. Заявки валят и от Япония, Финландия, Швеция, Италия, Тайван и САЩ.

 

 

Източник:Блиц

 

Comments are closed.