Добри Беливанов: Кмет съм на Хасково и член на ГЕРБ

 

 

Добри Беливанов заяви, че остава кмет на Хасково и член на ГЕРБ. Това обяви той пред журналисти по време на традиционния национален събор поклонение край Маджарово, предаде Дарикнюз.

Беливанов не пожела да отговаря на въпроси относно скандала от последните дни, но обеща да даде информация около ситуацията следващата седмица.

През седмицата партията на Бойко Борисов свали доверието си от кмета Добри Беливанов. В областния град настъпи управленска криза. Оставки подадоха двамата заместник-кметове и ключови служители на общината.

Според Добри Беливанов „няма управленска криза“. „Нека да погледна, като се прибера, какви са мотивите и тогава. Днес е събота“, каза градоначалникът.

Добри Беливанов каза, че няма политически натиск върху него, но не отговори дали в община Хасково има шуробаджанащина, каквито критики отправиха от БСП. Той отказа да отговори и на въпроси дали е бил в Монако и кой е платил за екскурзията.

Добри Беливанов каза, че ще отговори на обвиненията следващата седмица.

На събора поклонение присъства и депутатът от БСП Никола Динков, за когото скандалът в Хасково е вътрешнопартиен за ГЕРБ.

„Предполагам, че в близките дни ще има развитие, след като и кметът Беливанов даде изявление“, каза той.

Народният представител Георги Станков от ГЕРБ пък обясни, че не е нормално Добри Беливанов да е на екскурзия, когато има такъв скандал в областния град.

„Аз не го забелязах хасковския кмет, видях го, когато вие го подгонихте да му вземате интервю. Защо трябва да говоря с хасковския кмет? Той е член на ГЕРБ, а общинската организация и общинските съветници в Хасково много ясно и категорично заявиха, че оттеглят подкрепата си за кмета Добри Беливанов и аз смятам, че основанията, които имат, са обективни. Не е нормално един кмет при проблемите, които са в Хасково, да ходи по почивки“, коментира пред журналистите народният представител от управляващата партия.

Нямам ли право на отпуск, попита от своя страна градоначалникът.

 

Comments are closed.