Десислава Атанасова: Корнелия Нинова не е извършила престъпление при приватизацията

Корнелия Нинова не е извършила престъпление при приватизацията. Това стана ясно от думите на Десислава Атанасова, която за пореден път в тв студио размаха данъчните декларации на лидера на БСП.

„Не твърдя, че Нинова и извършила престъпление, а твърдя че е придобивала акции, след като няма нарушение и престъпление, то би трябвало тя да не е притеснена да подкрепи нашето предложение“. Това заяви Десиславаа Атанасова пред БТВ, подчертавайки, че очаква златния пръст на Нинова да гласува „за“ промените в залата, дори и ДПС, Воля и Обединени патриоти да ни подкрепят ни трябва 1 глас, за да имаме 160 гласа за въвеждане на тези промени.

„От близо 15 хиляди акции, г-жа Нинова е притежавала 7 хиляди акции, през 2004 година купува още 5 хиляди акции. През май 2007 година, когато е освободена като зам.-министър на икономиката тя продава за 65 хиляди лева тези акции. Няма да бъде проблем, ако е купила тези акции на пазарната им цена“, каза още Атанасова, като по думите й проверките и по тази сделка и на другите няма да е трудна.

Още в края на предходния мандат ние инициирахме идеята за отпадане давността за приванизациите”. Това заяви депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова пред Нова телевизия по повод инициираните промени в Конституцията от страна на ГЕРБ за давността на приватизационните сделки.

По думите й сега се ограничава давността и се дава възможност на компетентните органи да си свършат работата. „Този период е емблема на прехода, предлагаме веднъж за завинаги да се сложи точка на тази страни, кой и как е извършвал приватизационни сделки“, заяви Атанасова.

Тя допълни, че от ГЕРБ нямат никакви притеснения и трябва да е ясно, че не разпъват чадър върху тези сделки. Водещият изброи едни от най-емблематичните сделки, като Кремиковци, Каолин, БМФ, Булгартабак, Плама и други, които с годините продължават да отекват в обществото.

Атанасова заяви, че всички те ще бъдат проверени. „Емлематично е едно предприятие, което е продадено за 1 долар. Това е елементарен пример“, заяви Атанасова за купуването на „Кремиковци“.

Дали тези промени няма да са саморазправа с определени хора, Атанасова бе категорична, че това може да е тезата на тези които са злоупотребили, но пък допълни, че по този начин се следва закона и може да се стигне дори до отнемане на имущество, ако има обвинение, което да издържи в съда и той се произнесе.

На въпрос как едновременно са от ДПС и от ГЕРБ са се сетили за събиране на подписи, Атанасова отново повтори, че това е стара тема за партията на Бойко Борисов и в началото на своя мандат той е заявил, че ще изпраща сигнали за корупционни сделки.

„ДПС не разполагат с 60 подписа на народни представители и смятам, че е по-разумно да подкрепят тази на ГЕРБ. Днес очакваме да видим дали и останалите политически сили ще ни подкрепят“, допълни още депутатката.

Comments are closed.