Двама тежко въоръжени рецидивисти са избягали от Софийския затвор

Ляво – Радослав Колев, дясно – Владимир Стефанов

 

 

Двама осъдени на затвор са успели да избягат от Централния софийски затвор, съобщават от Министерство на правосъдието.

Преди да избягат, те са извършили въоръжено нападение над служители на затвора – единият от бегълците е стрелял с газов пистолет, а News.bg научи от собствени източници, че охраната на затвора също е стреляла по бегълците.

Инцидентът е станал днес в 15,45 ч. Първо обаче бегълците са били забелязани от чистачка, която ги подгонила. Според очевидци затворниците са избягали със стар мерцедес, който ги е чакал на улица „Габър“. Автомобилът е изчезнал в посока квартал „Надежда“.

От службите потвърдиха за инцидента като предоставиха снимки и информация за бегълците: 

Радослав Колев, рецидивист, осъден на наказание лишаване от свобода в размер на 26 години, за убийство;

Владимир Стефанов, рецидивист, осъден на наказание лишаване от свобода в размер на 30 години, за грабеж, отвличане и опит за убийство на двама служители на МВР.

Образувано е досъдебно производство по чл. 297 НК /бягство на затворници/, като предмет на проверка са и действията на охранителния състав в Затвора София.

По първоначални данни, бягството е извършено и чрез заплаха на дежурни надзиратели с огнестрелно оръжие, с което затворниците са разполагали,като по този начин са преодолени няколко поста в корпуса на Затвора София.

По непотвърдена информация на NOVA извън затвора за бягството на криминално проявените са им помогнали други въоръжени и маскирани.

На място са изпратени двама прокурори от СГП, като действията по разследването се извършват от СДВР.

 

Comments are closed.