Гинка от Пазарджик набутала синовете си сред децата на “елита“ в най-престижното школо у нас – Италианския лицей в Горна баня

 

 

Наследниците на Гинка Върбакова са ученици в най-престижното школо у нас, научи ексклузивно „Ретро“. Двамата синове на новата кандидат-собственичка на енергоразпределителното дружество ЧЕЗ и съпругът ѝ Славчо са сред възпитаниците на Италианския лицей в Горна баня.
Баткото Слави, носещ името на татко си, и по-малкият Иван – кръстен на дядо си по бащина линия, били добри ученици, казват преподаватели от лицея.

Децата на Върбакова не демонстрирали високо самочувствие, но си личало, че и те, както всички ученици на школото, не са случайни и не произхождат от какво да е семейство. Малкият син на пазарджишката милионерка бил по-старателен и прилежен в науките, а баткото вече бил подвластен на тийнейджърските страсти и се вълнувал от нощни забавления и момичета. В Италианския лицей синовете на митичното семейство Върбакови дружали с децата на не една или две известни личности.

Ученици там са наследниците на бившия министър на икономиката Божидар Лукарски, на продуцента Джуди Халваджиян, тв водещата Мариана Векилска, спортния гуру Крум Савов, актьора Любо Нейков, Деси Цонева и още много други.

Гинка можела да бъде забелязана в тълпите екзалтирани ВИП родители на всеки 15 септември, когато реномираното училище бие първия звънец за новата учебна година. Върбакова често изпращала синовете си до входа на школото, където паркирала лъскавото си „Ферари“ за половин милион лева. На фона на автомобилите на всички богаташи, които също съвестно придружавали децата си до училищния двор, нейното возило не можело да изпъкне така, както когато го карала из Пазарджик, родния град Стамболийски и по-малките улички на София.

Собственичката на никого неизвестната доскоро фирма „Инерком“ не била болно амбициозен родител, но искала най-доброто образование за децата си. Въпреки че самата тя е пример за тъкмо обратното. Скандалната бизнес дама е завършила педагогика в Югозападния университет в Благоевград и би следвало да преподава на деца, а не да се занимава с енергетика, но децата си определено насочвала в тази посока, защото те щели да наследят империята от фирми на семейството.

 

 

Източник:Ретро

Comments are closed.