Георги Марков: Царят да си смени чипа, защото от 2 милиона избиратели стигна до две нули!

 

 

Премиерът на Испания се нарича Педро Орешарски, смело заяви пред БНТ депутатът от ГЕРБ и бивш конституционен съдия Георги Марков.

Станишев побърза да го поздрави: „Избран е Педро Санчес за премиер!“ От кого е избран? Той не е избран от испанския народ. Напротив, Санчес изгуби два поредни избора толкова катастрофално, че даде най-ниския резултат на испанската социалистическа партия от 1997 г. Вижте с кого се коалира Санчес, за да свали Рахой и да се качи на власт – с „Подемос“, дето им викаше популисти, и с каталунуските сепаратисти. Този мъж няма да изкара повече от година и там ще си замине.

Същото както при Орешарски. Не е почтено да не те иска народът, а ти чрез парламентарни хватки и преструктурирания да управляваш. Умряха социалистическите партии.

А християндемократическите печелят. Като изключим Орбан, не могат да спечелят мнозинства. Това е гневът на народа. Защото се откъснаха елитите от гражданите. Брюксел не е Европа. Европа са европейските граждани“, посочи депутатът.

„На 31 май Виктор Орбан навърши 55 години, а през март станаха 30 години участие в политиката. Всъщност той е единственият дисидент отпреди 10-ти ноември от бившия социалистически лагер, ярък борец срещу комунизма, който днес е на власт. Със сигурност аз съм най-големият почитател на Орбан в България и един от най-големите в Европа въобще, призна Марков.

„Интересно е, че той направи световен рекорд – 4-ти мандат и 3 поредни с 2/3. Неговото правителство беше съставено този месец. Това е Орбан 4, четвъртото правителство на Орбан. Направи много за страната си и по отношение на сигурността Унгария е една от най-сигурните страни, по отношение на семейството, особено за раждаемостта и особено в икономиката“, категоричен бе Марков.

Какъв популист е Орбан, че си брани отечеството? Какво лошо има в това, че искат да запазят традиционното семейство, не искат исляма да надделява в Германия, държан на християнството. Това не е популизъм.

Царят да си смени чипа, защото от 2 милиона избиратели стигна до две нули, коментира Марков думите на Сакскобургготски, че Орбан е популист.

Ако трябва да избирам между Сорос и Вазов, ще избера Вазов, подчерта Марков.

Той обясни, че финансистът Джордж Сорос не е изгонен физически от Унгария, а се оттегля, защото не е приет от хората там.

„Целият сблъсък Орбан – Сорос започна през 2015. Сорос представи един публичен план от 6 точки Европа да приема 1 млн. мигранти годишно, после, в интерес на истината, го смекчи на 600 хил. и да им даваме по 15 000 евра, да станем многообразен континент“, каза Марков. Орбан обаче опонира на Сорос, посочи Марков.

Той коментира и темата за „гнева на масите“. „Преди годни гневът събираше хората на улицата, сега той се изсипва в урните. Вижте Италия. Кой е мислел, че ще спечелят „Пет звезди“.“

 

Comments are closed.