Георги Марков хвали Борисов, бил красив и скромен

 

 

Борисов е скромен, скромността краси човека. Това заяви Георги Марков, който изтъкна в декларация качествата на лидера на ГЕРБ и министър-председател Бойко Борисов.

Повод станаха поредните критики на социалистите към властта. Герберът посочи, че премиерът обикалял Европа и тихомълком се завръщал, защото бил скромен. Нямало друг лидер, който да е така радушно посрещан от евролидерите.

Ние от ГЕРБ се гордеем, че даваме стабилност. Ние се гордеем с това правителство и ще продължим да го подкрепяме.

Това заяви от парламентарната трибуна депутатът от ГЕРБ Георги Марков. Той взе думата за декларация от името на парламентарната група на ГЕРБ, за да отговори на декларацията, която прочете от трибуната лидерът на БСП Корнелия Нинова.

В началото Марков се обърна към червените с думите: „С уважение към вас – право на опозицията е да дава своите алтернативи. Добре е за ГЕРБ да има такава силна опозиция, защото в Европа левите са след 3-о място надолу.“

И продължи с хвалебствия за Борисов.

Меркел посреща Борисов със „Скъпи, Бойко“, Макрон – с „Мон шери!“, Ердоган му се изповядва „Бойко, искат да ме убият, заяви от трибуната Георги Марков, очертавайки външнополитическите успехи на правителството. Той подчерта и срещата на Китай с източноевропейските държави „16 плюс 1“, домакин, на която ще бъде София. „Домакинството на „коприната“, на Китай, не беше лесно – взе го България! Ли Кацян ще кацне тук – 400 китайци, да се закачим на този влак“, пожела Георги Марков, подчертавайки конкуренцията на съседните държави, в която сме спечелили домаконството на този важен форум.

Георги Марков изтъкна още, че самият Борисов бил скромен човек и не се хвалел с постигнатото – тихо отивал, тихо се връщал от международните си срещи. „Скромността краси човека“, припомни поговорката бившият конституционалист.

Български министър-председател успя да направи Балканска четворка. Кога се е случвало това?, попита патетично от парламентарната трибуна депутатът от ГЕРБ. И подчертавайки стабилността в България, риторично запита: „Какво искаме – като Румъния да си сменяме правителства всяка година? Като Сърбия – да не знаем с Русия ли сме или със Запада? Като Гърция, където рейтингът на комуниста Ципрас пада!“

Историята я пише ГЕРБ и Бойко Борисов, бе изводът, който направи Георги Марков, след като изброи външнополитическите успехи на правителството.

Догодина ще има евроизбори, ГЕРБ се готви да ги спечели, изрази увереност Марков.

Много е трудно в Балканска страна два пъти да печелиш избори, обърна внимание той. Според него БСП били довели „самотния Борисов“ на власт, защото се проваляли всеки път, когато управлявали.

„ГЕРБ били наложили робство? Ми, що не ви освободи президентът?! Той е ваш президент! На ГЕРБ се налага да управлява в коалиция, заради скапания изборен закон. Ако имаше мажоритарна система, ГЕРБ щеше да има пълно мнозинство и да се получи ситуация ала Орбан“, каза Марков.
„А ГЕРБ е отворен към БСП. Вижте фактите – Мая Манолова – омбудсман, вашият кандидат-президент Калфин, кандидат за председател на ОЛАФ и той се запътил нагоре. ГЕРБ прелива от толерантност“, продължи Георги Марков.

Хубаво, че давате алтернативи. Но вие не сте новоучредена партия, каза той. И изреди всички кабинети след 1989 г. с участие на БСП.

 

 

Comments are closed.