Взривиха банкомат в столичния квартал “Люлин“

архив

 

Банкомат е бил взривен в столичния квартал „Люлин“ през изминалата нощ, съобщи БНР.

Сигнал в полицията е получен около 4:00 часа сутринта.  Устройството е било монтирано пред сграда на супермаркет. По данни на властите взломаджиите са били двама. Те са избягали с кола от мястото на престъплението.

Първоначалните данни сочат, че най-вероятно банкоматът е бил взломен с бутилки със сгъстен въздух или газ

По първоначална информация извъртелите не са успели да вземат касетата с парите на устройството.

Властите издирват извършителите.

Припомняме, взломяването на банкомати стана често срещано явление у нас. В началото на годината банкомат беше взривен в Сепарева баня. За взрива е отговорна престъпната група, която МВР установи по-рано. Припомняме, тогава един човек беше задържан, а трима успяха да избягат и все още се издирват.

Банкомат беше взривен и в столичния квартал „Дружба“. 100 хил. лв. пък бяха откраднати от устройство Плевен.

Не отдавна бяха взломени банкомати в столичните кв. „Банкя“, кв. „Левски“ и в с. Баня. Тогава вътрешният министър Валентин Радев отчете общо 5 разбити банкомата за 2017 г. С последните две престъпления, разбитите банкомати за изминалата година стават 9. За миналогодишните случаи мин. Радев говореше, че нямат общо един с друг. Групите, според него, не са организирани, а са спорадични. Припомняме, обратна теза изказа говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова при предишен случай на разбит банкомат.

 

 

Comments are closed.