Взеха лиценза на кипърския застраховател “Олимпик“

 

 

Застрахователноте дружество от Кипър „Olympic Insurance Co. Ltd“, което оперира чрез свой клон и в България, остава окончателно без лиценз за извършване на дейност. Това съобщиха от Комисията за финансов надзор.

Първоначалното съобщение за проблемите на дружеството кипърския надзорен орган дойде в началото на май тази година. Тогава „Олимпик“ не може да представи достатъчно доказателства за гарантиране на капиталовите възможности и бе подставено под специален лиценз и под управлението на специален администратор – „Мазарс“ ООД.

Застрахователната компания имаше един месец да използва втори одитор. От последното съобщение на КФН става ясно, че дружеството е упражнило правото си на обжалване, но постоянният секретар на Министерството на финансите на Кипър е потвърдил решението за отнемане на лиценза.

В България има около 270 хил. автомобила със застраховка „Гражданска отговорност“ от „Олимпик“, която работи у нас от 2009 година.
Дружеството вече няма право да сключва нови застраховки, но трябва да обслужва всички вече сключени до датата на тяхното изтичане.

 

Comments are closed.