Великобритания отказа виза на племенницата на Скрипал

 

 

Британското министерство на вътрешните работи съобщи, че е отказало да издаде виза на племенницата на бившия двоен агент Сергей Скрипал. Отхвърлихме молба за посетителска виза за Виктория Скрипал с мотива, че молбата не отговаряше на имиграционните правила, заяви говорител на Форин офис, цитиран от световните агенции.

По-рано се появи информация, че Виктория иска да посети Обединеното кралство, но се съмняваше, че нейното желание ще бъде удовлетворено. Руският тв канал „Россия 1“ излъчи в ефир телефонния разговор на Виктория и Юлия Скрипал. Именно там Виктория казва, че ако получи виза, че пътува до Англия.

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че от Форин офис трябва обяснят решението си. „Ние настойчиво призоваваме Великобритания да направи официално изявление, да даде обяснения по повод случващото се с визата за Виктория Скрипал. Смятаме, че най-малкото от хуманитарни съображения длъжностните лица са длъжни да намерят сили в себе си и официално да се изкажат поне по този аспект“, каза тя, предаде БТА.

Случаят Скрипал ще бъде обсъден на съвета на външните министри в Люксембург на 16 април.

 

Comments are closed.