Вежди към Стоянка:““Обичам те!“ Тя: “Искам да играя!“

1480419092

 

 

Министърът на културата Вежди Рашидов посети голямата актриса Стоянка Мутафова в болничната ѝ стая в столичната клиника „Токуда“.

Обичаната от поколения българи актриса го посрещна с нескрита радост.

„Обичам те!“, обърна се Вежди Рашидов към Стоянка Мутафова. Тя разтвори ръце, прегърна  го и извика : „Обичам те, Вежди! Искам да играя!“

Министърът на културата поднесе на актрисата красив букет от лилави лалета, които много я зарадваха. Лекарите обаче бяха категорични – цветята трябва да се изнесат веднага, защото тя е в реанимация. Вежди Рашидов се обърта към дъщерята на актрисата Мария Грубешлиева – Муки: „Насреща съм,  каквото е нужно, ще го направя!“.

На самата Стоянка Вежди обеща след седмица да я посети отново и двамата да направят етюд.

Голямата актриса се чувства добре и е в чудесно настроение, сякаш е във вихара. Настанена е в самостоятелна стая. „Добре съм, да не сте ме отписали“. Виж, какви са хубави докторките тук, виж чаршафите, всичко блести. Ох, и цветята са много хубави, защо ги отнесоха? Много се грижат за мен. Искам да си тръгвам, но не ме пускат, ще ме държат няколко дни. Добре, че ми сложиха телевизор, да се посмея.

Няколко пъти от вчера насам Вежди Рашидов е звънял в клиниката и на дъщеря й, за да се интересува от здравословното състояние на актрисата, с която явно много се обичат истински.
По-рано дъщерята на Стоянка Мутафова съобщи, че тя е претърпяла рутинна операция – един кръвоносен съд бил стеснен.

Една през друга майка и дъщеря разказват за случилото се, което я е довелопо по спешност  в болницата в понеделник след обяд.  Муки не била в къщи, а Мутафова се готвела за пътуването до Пловдив, където имала представление. Влязла в банята, посегнала да прибере дрехи, простряни на простора и изведнъж усетила, че първо ръката ѝ изтръпнала, а после и целият и гръб се изкривил. „Ле, ле, инфаркт, като при Нейчо…Дали пък не ме вика?

В това сковано състояние я е намерила Ирен Кривошиева, която дошла да я взема с колата за представлението в Пловдив. Като я видяла – веднага позвънила в „Токуда“, където приели Мутофава по спешност. Лекарите решават да й сложат стенд, което е направено сноши и сега Стоянка Мутафова е отново във форма, в която я познаваме.  Около нея са Ирен Кривошиева и дъщеря й.

 

 

Източник:епицентър.бг

 

Comments are closed.