Васко Кръпката, “Атлас“ и “Медикус“ свирят “Рок за труда“

Васко Кръпката Снимка Архив БГНЕС

 

 

Конфедерацията на труда „Подкрепа“ чества 1 май с 9-часов „Рок за труда“, КНСБ организира безплатни консултации в информационни шатри в столицата и 15 града на страната.

„Подкрепа“ организира празнично шествие в София от 11.00 ч. от пл. “Света Неделя” до музей “Земята и хората”, където от 12.30 ч. започва концерт “РОК ЗА ТРУДА”.

Президентът на КТ „Подкрепа“ инж. Димитър Манолов отбеляза по повод честването на 1 май, че в България тази традиция дълги години е била прекъсната. „С нея се занимават някакви хора, които не знам какво отношение имат към проблемите на хората, освен да ги задълбочават“, каза инж. Манолов, цитиран от „Канал 3“.

„Затова от миналата година нашата конфедерация реши по някакъв да отбелязва 1 май и решихме да се обърнем към рока, който е най-демократичната музика, която хората са могли да измислят. Да се позабавляваме малко, ще минем по улиците, ще кажем какво искаме“, допълни инж. Манолов.

За почти 9-часовия „РОК ЗА ТРУДА“, който започва от 12,30 ч. пред музей „Земята и хората“, на сцената ще излязат групите „Спринт“, „Синдикатът“, „Васко Кръпката“, „Атлас“, „Медикус“, „Rock Session“, „Хоризонт“, „Милена“, „Дисонанс“, „Буги Барабата“, „Хоризонт“, „Ша-Ша“, „Еталон“, „Георги Денков и приятели“, „Ритъм Бойс“ и други.

„Пожелавам на българските работници здраве, кураж и средства, с които да си купят всичко останало“, пожела президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов в празничния ден.

Според него посланието на 1 май е, че „двама са по-силни от един и ако не сме заедно, един по един ще ни мачкат, както поискат“. „Другото послание е, че без борба, няма победа“, посочи президентът на КТ „Подкрепа“.

Другият синдикат – КНСБ, ще отбележи празника с чествания в цялата страна. В София ще бъде поставена шатра, в която представители на КНСБ и Младежки форум 21 организират мобилен синдикален информационен център.

На място освен полезни материали, всеки може да получи и безплатна трудово-правна консултация от експертите на КНСБ. Събитието ще започне в 10.30 часа пред Националния дворец на културата, откъм билетния център, срещу литературен клуб „Перото.

От КНСБ обещават много изненади за малки и големи. Синдикатът е обявил организиране чествания в още 15 града. В някои от тях също ще има информационна кампания, в други поднасяне на цветя и митинги, спортни състезания, забавления за децата.

 

Comments are closed.