Вампирът от Рупци е на свобода!

vampir

 

Шизофреникът Митко Борисов, известен като Вампира от Рупци, е бил пуснат на свобода от психиатричната болница в Карлуково. Още по-плашещ е фактът, че никой негов роднина не знае къде се намира страховитият мъж и какво прави.

Видинското село Рупци, където Митко живееше, отново е притаено в страх. Преди да бъде прибран на топло, той обикаляше из улиците с викове: „Искам да пия човешка кръв!“.

Зад гърба си Митко вече има множество регистрации за хулиганство и унищожаване на имущество. Има обаче само една присъда от времето, преди да бъде освидетелстван. Баща му трепери от страх и казва, че ако се наложи, ще се защити сам, защото институциите не могат да му помогнат. 

“Син ми е, но не мога да го оставя да ни заколи с жена ми. Преди ми е сякъл ръцете, стрелял ме е с пистолет”, жалва се 61-годишният пенсионер. Преди години той е ръгал с нож дядо си и баба си. И двамата починали от травмите.

Вампирът Митко ходел въоръжен с нож и поне по няколко кибрита. На хората обяснява, че когато нещо не му хареса, веднага обмисля да го запали, защото е обладано от зли сили и по този начин ще ги прогони. Само преди дни опожарява селскостопанска постройка и единствено бързата намеса на пожарната команда спасява от подпалване отстоящата на метри вила. Всички са убедени, че именно Борисов е подпалил хамбара. Откриват го във Видин, но той категорично отрича.

 

 

 

 

 

 

Източник:Блиц

 

Comments are closed.