Валери Симеонов към Ангелкова и Каракачанов: Много ви здраве!

 

 

Не е редно властта да защитава закононарушението. Битката ми е с беззаконието, обяви вицепремиерът Валери Симеонов пред Bulgaria ON AIR. Преди дни той започна нови проверки на нощните клубове в курорта Слънчев бряг, а това го вкара в задочен спор с министъра на туризма Николина Ангелкова.

„Нито Ангелкова, нито Каракачанов, нито Борисов, нито патриархът са по-големи от закона. От 23 до 7 часа е забранено всякакво озвучаване. Много ви здраве“, обърна се Симеонов към Ангелкова и военния министър Красимир Каракачанов.

Валери Симеонов обяви във Facebook, че е изпратил сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров за проверката за закононарушения на служители в Министерството на туризма, касаещи незаконни строежи и незаконно одобрени схеми и категоризации на заведенията на морския плаж „Слънчев бряг-юг“.

„Нямам нищо против Ангелкова, боря се против беззаконието в туризма. Моят сигнал е срещу Министерството на туризма, там работят над 100 човека. Подадох сигнал срещу този, който е подтогвил тези незаконни документи“, обясни Симеонов.

Вчера министър Ангелкова отговори на Симеонов, че само компетентен орган може да прецени дали са извършени законосъобразни действия или не. Вицепремиерът не е компетентен орган, такъв е съдът, подчерта тя.

„Нарушителите до миналата година бяха безнаказани – надуват силни децибели и пречат на останалите да спят. Ако не се вземат мерки – българският туризъм ще става все по-евтин и по-нежелан. Обстановката коренно се е променила. Слънчев бряг до настоящите проверки е доста приятно място“, категоричен бе Симеонов.

„Виждат се огромни халета, които са разположени на една от най-хубавите природни дадености на Слънчев бряг“, настоя вицепремиерът, показвайки снимка от дрон на най-известните заведения в курорта.

„Пред две от заведенията има паркинг, който също е незаконен. Общинският път е преграден с бариера и за да влезете там, трябва да платите 10 лева. Правят огромни приходи“, продължи той.

Валери Симеонов обяви още, че преди около 10 дни е подал сигнал в прокуратура и срещу кмета на Созопол Панайот Рейзи. Лидерът на НФСБ е категоричен, че Рейзи е издал категоризация на обекти, които са незаконно построени в къмпинг „Златна рибка“.

Симеонов коментира и убийството на хазарнтния бос в Слънчев бряг. „Няма как да се избегнат престъпления, мотивирани от ревност, случаен изблик на емоции…“

За убийството на Владимир Пелов в Ботевград той каза: „Когато няма яснота и не са изяснени всички факти, добре би било да бъдем по-сдържани. Кое насочва в посока, че това убийство не е битово? Два месеца се е укрил, кое е ненормалното?! Този град е доста пръснат“, каза Симеонов за убития при престрелка в Ботевград избягал затворник Владимир Пелов.

 

Comments are closed.