Валери Симеонов: Комисията по хазарта е пробита! Само църквата не продава лотарийни билети

 

 

„За мен Комисията по хазарта е пробита и обслужва хазартните олигарси. Очаквам удари под кръста срещу мен и дори посегателства и срещу семейството ми“, каза той.

Това каза в „Денят започва” на БНТ вицепремиерът Валери Симеонов по повод предлаганата от него забрана за рекламата на игрите на щастието и ограничаването на продажбата на талончета.
„Талони се продават навсякъде. Само Българската православна църква не продава талони в храмовете”, поясни Валери Симеонов.

Той изложи за пореден път основните си мотиви да иска забрана на рекламата за хазартните игри: „Хазартът е болестно състояние, определено от СЗО като патологично разстройство. Държавата го подпомага със своята пасивност. Това е пандемия, която обхваща България. Разрушава се ценностната система на нацията. Внушава се, че без труд може да се успява в живота. Ежедневно сме свидетели, че възрастни жени пазаруват по 5-6 лева в магазина и за 10 лева си взимат талончета.”
„От хазарта Северозападна България не забогатява“, напомни той и се възмути, че постоянно има реклами за печалби, придружени с олигофренски усмивки.

48% от децата споделят, че семействата им редовно играят, цитира той данни от социологически сондаж. „На това трябва да се сложи край”, заяви Валери Симеонов.
По думите му на частните игри първо им е разрешена рекламата и второ въртят 3 милиарда лева, а единственото им задължение е да платят 15% такса по Закона за хазарта.
Вицепремиерът съобщи, че до края на седмицата ще получи отговор от обединените патриоти дали ще подкрепят предлаганите от него промени. Предстои и отговорът от страна на ГЕРБ.

Относно искането му за забрана за тютюнопушене, Валери Симеонов напомни, че няма заведение, в което човек да не излезе опушен. Той смята, че с исканите му промени, които разделят помещенията, ще премахне двуличието и напомни: „Тютюнопушенето е вредно“.

 

Comments are closed.