Валери Симеонов: За Султанка Петрова, питайте Каракачанов! Тя е от квотата на ВМРО!

 

 

„Не съм от ВМРО. Султанка Петрова е от квотата на ВМРО, така че питайте Каракачанов. Не ме бъркайте с него – нито съм му на ръста, нито на килограмите. Не мога да взема отношение, докато не се запозная детайлно със случая на Султанка Петрова и защо нейният мъж е охранител“.

Така вицепремиерът Валери Симеонов коментира пред медиите скандала със зам.министър Султанка Петрова и загиналия охранител от фирмата на съпруга й.

Припомняме, че след като се разбра, че съпругът и зетят на зам. министър Султанка Петрова ръководят фирмата, в която е работил загиналия охранител Даниел Тасев, от БСП призоваха тримата лидери на Обединени патриоти да оттеглят Петрова от поста в Министерството на труда и социалната политика.

 

В декларацията на БСП се казва:

„Уважаеми г-н Симеонов, Каракачанов, Сидеров,
Обръщаме се към вас, да оттеглите своя представител в МТСП – заместник- министър Султанка Петрова. Като достойни патриоти, дайте пример, че за Вас конфликтът на интереси в политиката е недопустим. 
Г-н Симеонов, 
Вие смело се противопоставихте на назначаването на „калинки“ на ГЕРБ и „партизански назначения“. Призоваваме Ви да продължите със същото отношение към съвместяването в едно семейство на пост заместник- министър и управление на фирма, която охранява Народното събрание“.

Към този момент официална реакция от ОП няма. 

От Народното събрание не дават подробности за инцидента, като се позовават на воденото следствие и препращат медиите за информация към разследващите.

Стана ясно, обаче, че бившият Партиен дом, който е сграда на парламента и се ремонтира, за да бъде преместена пленарната зала и заседанията на депутатите изцяло там, е със специален режим на достъп. Там се влиза само след проверка на входа от гардовете на НСО, срещу представяне на специален пропуск, а през уикенда не само външни лица, но дори и служителите на Народното събрание нямат достъп.

Ако някой работи в парламента и иска да отиде до кабинета си в събота или неделя, няма да бъде допуснат, ако преди това не е предупредил с докладна, че му се налага да отиде на работа. Това обясниха за Канал 3 от пресцентъра на НС и по повод съмненията на близките на загиналия Даниел Тасев, че може да е бил бутнат в шахтата, докато е карал смяната си на охранител на строежа.

 

 

Източник:епицентър.бг

 

Comments are closed.