Бъчварова: Партия ГЕРБ никога не е искала коалиция с БСП и няма намерение да го прави

Кадър: БТВ

ГЕРБ никога не е искала коалиция с БСП и няма намерение да го прави. Това заяви пред БТВ Румяна Бъчварова – бивш вътрешен министър и настоящ началник на кабинета на премиера Бойко Борисов. Коментарът е бе повод заседанието на 49-ия Конгрес на БСП, на което председателката партията Корнелия Нинова съобщи, че част от вътрешната опозиция в партията е настоявала за коалиция с ГЕРБ.

Това, че някой има неформални срещи не значи, че ще се прави коалиция. Срещите на премиера Бойко Борисов с Георги Гергов не означават нищо“, каза Бъчварова. Тя се аргументира с думите, че ако покани някого на кафе, това не означавало, че ще му прави предложение за брак“.

Очевидно е, че БСП има много големи проблеци. На Конгреса бе сложена разделителна линия по отношение на ГЕРБ“, каза още тя. И допълни, че предложенията на управляващата партия за политическо коалиране винаги са се правили публично.

„Нямам основания да не вярвам на думите на директора на пресслужбата на правителството Севделина Арнаудова за срещите на Деница Златева с премиера Борисов в централата на ГЕРБ“, коментира тя по повод изнесената днес информация, че социалистката е искала да бъде министър в кабинета „Борисов 3“.

Според Румяна Бъчварова, целта на вота на недоверие на БСП към кабинета „Борисов 3“ е да бъде дискредитирана ГЕРБ по време на българското председателство на ЕС. „Правителството в този момент е достатъчно стабилно“, категорична бе тя. „С решението да се търси вот на недоверие по време на европредседателството се търси пропаганден ефект, търси се политическа дискредитация на кабинета“, заяви Бъчварова. И добави: „Това доказва колко назад във вермето е останала БСП“, каза тя.

Comments are closed.