Бус с българи от Бургас и Карнобат катастрофира в Сърбия

 

 

Микробус с българи от Бургас и Карнобат катастрофира в Сърбия. Той се е преобърнал на пътя Ниш – Белград, край Чуприя.

Управителката на превозвача „Евелин Р“ Евелина Пулева коментира пред БТВ, че шофьорът е изгубил управление над превозното средство.

„Има едни колчета, в които се удари и се преобърна“, обяснява Пулева.

Бусът е пътувал от Бургас за Белгард, има информация за ранени, а жена с по-сериозна травма и е в болница.

По-късно от външното ни министерство съобщиха, че трима български граждани са ранени. Нито един от тях не е с опасност за живота.

Към 9.15 ч днес автобус с български туристи на бургаската фирма Евелин-Р, пътуващ за Босна и Херцеговина, се е обърнал на магистралата Ниш-Белград. В него са пътували 19 души – 17 пътници и двама шофьори. Вследствие на инцидента са пострадали 13 от пътниците. Всички те са били приети в Общата болница в Чуприя и им е оказана медицинска помощ. След направени прегледи 10 от тях са изписани, а други трима остават в ортопедичното отделение. Всеки момент се очаква в Чуприя да пристигне друг автобус на фирмата, който да превози останалите 16 българи, уточниха от ведомството.

Българският посланик в Белград Радко Влайков е посетил нашите сънародници в болницата, а консулът Георги Христов в момента е там и е в контакт с тях и с лекуващия ги екип.

Министерството на туризма съобщава, че ЕВЕЛИН Р ЕООД е с адрес на дейност Бургас, представлявана от Евелина Димитрова Пулева. Проверка на Министерството на туризма в Националния туристически регистър показа, че фирмата е лицензирана за туроператорска и турагентска дейност от юли 2006 г. и има валидна застраховка до 08.01.2019 г.

 

Comments are closed.