БСП изрита кмета на Сопот

 

 

Кметът на община Сопот Деян Дойнов току-що е бил изключен от редиците на БСП.

Това е станало на заседание на Общинския партиен съвет в града на Вазов. Деян Дойнов бе избран от квотата на левицата за кмет. Припомняме, че миналата седмица по същия начин от редиците на БСП бе освободен и заместник-кметът Николай Новаков заради уронване престижа на партията.

БСП потвърди новината, че сваля политическото си доверие към Дойнов, като кмет и се разграничава от действията му, съобщиха официално от партията.

Сред очертаните от социалистите проблеми бяха липсата на диалог и прозрачност при вземането на решения за управлението на общината и изолацията на членовете на партията при решаването на важни за общността въпроси.

Настъпилото напрежение след изключването от БСП на зам.-кмета на общината доведе до уволнението  от общинска администрация на членове на БСП, открито застанали против действията му.

„БСП трудно извоюва победа през 2015 година. Заедно с жителите на общината искахме кмет, който да управлява компетентно, справедливо и прозрачно. Ангажирахме се да преодолеем последиците от едно недобро управление, от което общината бе задлъжняла и със запорирани сметки.  Вярвахме, че сме излъчили кандидат, който ще успее”,  коментира лидерът на социалистите в Сопот Станислав Стоенчев. Според него явно властта и ласкателите са  превърнали Деян Дойнов  в копие  на кмета, който загуби изборите  през 2015 година.

„Обещахме на хората промяна.  За нас е важно какво мислят жителите на Сопот  и затова   групата  на  БСП в  Общински съвет  Сопот ще бъде  отговорна  опозиция на управлението, в което участват и  съветниците от  ГЕРБ,  и  съветниците от Коалиция „Заедно за просперитета на Сопот и Анево“, представляваща  бившия кмет на общината Веселин Личев.”, декларира Стоенчев.

Comments are closed.