Британският “Индипендънт“ обяви Пловдив за топ туристическа дестинация

 

 

Престижното английско издание Индипендънт посвети цяла страница на град Пловдив и разказва за хилядолетната история на българската Европейска столица на културата

Авторката на статията Анита Исалска, описва в позитивен дух местата в града, където може да си прекараш добре, ако планираш релаксиращ уикенд.

„Пловдив разполага с всичко необходимо за перфектната градска почивка: калдъръмен стар град, впечатляващи древни руини и богат избор от места, с добра кухня за приятно прекарване. Вторият по големина град в България – Пловдив е Европейска столица на културата за 2019 г.”, пише в статията, която може да накара всеки, който я прочете да започне да планува своето пътуване до един от най-старите градове в света, изкушен от букета от възможности, които му се предлагат.

Авторката започва с описание на Стария град, на каменистите улички, които се преплитат между очарователните къщи от 19-ти век., така цветно боядисани датиращи от българското Възраждането – процъфтяващ период за архитектурата, литература и занаятите. Текстът следва детайлно описание на дървените стрехи и надвесените горни етажи на старинните къщи, които оформят тесните платна и придават на Стария град мистериозна, вълнуваща атмосфера. След емоционалното описание, следва подробно отбелязване на всички забележителности в Стария град. За всеки един от туристическите обекти е предоставена изключително изчерпателна информация – нещо, което рядко може да се види на страниците на издание с толкова голям тираж и популярност. Текстът описва по подобен начин останали акценти в статията: римската и антична култура, история и архитектура; хълмовете, върху които е построен Пловдив; препоръки за нощувка, вкусна храна, както и райони за пазаруване. Тази плътната картина на атмосферата на Пловдив е илюстрирана с богат снимков материал.

 

 

Източник: КРОСС

 

Comments are closed.