Британската полиция откри бутилка с новичока, убил жената

 

 

Британската полиция е открила бутилка, в която вярва, че е бил съхраняван новичокът, убил Доун Стърджис и отровил Чарли Роули в град Еймсбъри, графство Уилтшър, съобщиха от Скотланд ярд, цитирани от „Гардиън“.

Припомняме, Чарли Роули беше намерен в безпомощно състояние заедно с приятелката си 44-годишната Доун Стърджис в град Еймсбъри – на около 10 километра северно от Солсбъри, където бяха отровени Сергей и Юлия Скрипал. Доун Стърджис почина в неделя вечерта. Смъртта й се разглежда като убийство. Преди дни Роули излезе от критично състояние.

Бутилката е открита от звеното за борба с тероризма към Скотланд ярд.

В съобщението на властите се казва, че в сряда, 11 юли, по време на претърсване на дома на Роули в град Еймсбъри е открита малка бутилка.Отнесена е в британската лаборатория „Портън даун“ за тестове. След тестовете учените потвърждават, че веществото в бутилката е новичок.

Провеждат се допълнителни тестове за установяване дали същото нервнопаралитично вещество е било използвано срещу Сергей и Юлия Скрипал през март. Също така разследването ще се опита да установи как и откъде бутилката се е озовала в дома на Чарли Роули.

 

 

Източник:news.bg

 

Comments are closed.