Боян Чуков: Самостоятелните изпълнения на единаци терористи приключват, идват цели организации

 

 

„Самостоятелните изпълнения на единаци терористи приключват.” Такава теза разви експертът Боян Чуков в предаването „Тази сутрин” по БТВ.

Според него терористите единаци в момента се прегрупират и след време ще станем свидетели на атентати в Европа, зад които стоят цели организации от хора.

По повод нападението в Мюнстер, за което местните власти казват, че е дело на психично болен германец, Чуков каза, че имало данни, че нападателят е кюрд.

„Ако това се потвърди, това ще бъде първият случай на кюрд, който участва в терористичен акт в Западна Европа”, коментира Чуков.

„Често пъти не се дава цялата информация, защото тя ще има много лошо влияние върху обществото”, коментира още Чуков случая в Мюнстер.

По повод предполагаемата химическа атака в град Дума в Сирия, Чуков каза, че и преди сме били свидетели на подобни постановки.

„Ако това беше химическо оръжие може ли да ми обясните тези хора без ръкавици и маски как не са засегнати”, коментира Чуков.

„Тези химически атаки се използват като претекст, след който следват определени действия“, обърна внимание той.

По случая с отровените Сергей и Юлия Скрипал Чуков отново изрази съмнение да е използван нервнопаралитичен газ.

„Не е необходимо да си супер експерт и да не разбереш, че те оживяват и двамата. Отделно нито санитарят, нито полицая са засегнати… Това може да е всичко друго, но не и газ”, коментира Чуков.

 

Comments are closed.