Боян Петров не беше открит и в лагер 3 под връх Шиша Пангма

 

 

Боян Петров не беше открит и в лагер 3 под връх Шиша Пангма.

До лагер 3 са достигнали двама шерпи и двама-трима китайци. Първоначално намерели парче плат, оказало се парче от дреха, което не е на Боян Петров. Имало и други неща, които обаче са от стари експедиции до върха и не са на българския алпинист, обясни Деян Петков,  координатор на експедицията на Боян Петров. Пристигнали са късно, не са имали много време да разгледат, евентуално утре.“ – поясни още  Петков.

Той добави, че екипите от хеликоптерите са разгледали всички точки, които е трябвало да претърсят, но не са открили нищо странно освен нормалния релеф.

В неделя катерачите ще изкачат върха, ще минат по пътя на Петров, да са разгледат и да се опитат да разберат дали той е стигнал върха при изкачването си.

Това каза за Дарик Деян Петков от екипа на българския алпинист.

В неделя хеликоптери няма да летят отново над района, защото ще има много хора и ще е опасно за тях.

Междувременно по-голяма група хора ще предприеме изкачване от лагер 2 до лагер 3.

„Утре те няма да бързат като днес, когато искаха да се качат от лагер 1 до лагер 3. Утре времето ще бъде хубаво, така че всички ще могат да работят добре по маршрута“, каза Петков.

Той обясни, че са получени фотографиите и на тях не се вижда нищо, различно от релефа.
В неделя хеликоптери няма да летят в операцията по търсенето на Петров, тъй като по маршрута ще има алпинисти и това би било опасно за хората, обясни Петков.

 

Comments are closed.