Борисов кацна в Израел

 

 

Министър-председателят Бойко Борисов пристигна в Тел Авив. Премиерът бе посрещнат от Нейно превъзходителство госпожа Ирит Лилиан, извънреден и пълномощен посланик на Държавата Израел в Република България, съобщи пресслужбата на Министерския съвет

В Ерусалим премиерът Борисов ще проведе среща с председателя на Американския еврейски комитет (АЕК) Дейвид Харис. По-късно Бойко Борисов ще участва в пленарната сесия на Глобалната конференция на Американския еврейски конгрес.

В делегацията, водена от премиера Бойко Борисов, са включени вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, заместник-министърът на външните работи и национален координатор по антисемитизма Георг Георгиев и кметът на София Йорданка Фандъкова. За 13 юни са предвидени срещи на премиера Бойко Борисов с израелския министър-председател Бенямин Нетаняху, с президента Реувен Ривлин и с лидера на опозицията Исаак Херцог.Премиерът Борисов ще разговаря с президента на Световния еврейски конгрес Роналд Лаудер.

Българската делегация ще бъде приета и от патриарха на Ерусалим Теофилос Трети.Те ще имат среща и с българската общност в Тел Авив, за която концерт ще изнесе ансамбълът на Николина Чакърдъкова. В Рамалла делегацията, водена от министър-председателя, ще разговаря с премиера на Палестина Рами Хамдалла за възможностите за разширяване на двустранното сътрудничество и за Близкоизточния мирен процес.

Comments are closed.