Бойко Борисов: Не вкарваме в дългове следващите поколения, Точно обратното – излишъкът в бюджета е малко над 2 млрд. лв.

 

 

Бойко Борисов отговори на критиките на БСП, че правителството е „задлъжняло държавата и следващите поколения”, като оповести данни за излишъка в бюджета. „За тези, които казаха, че сме задлъжнили държавата – излишъкът в бюджета е малко над 2 млрд. лв.”, заяви премиерът след справка на зам.-министъра на финансите Росица Велкова, съобщава бТВ.

Той припомни, че когато поели управлението преди година дефицитът е бил 3,7. „С маса плащания, без обезпечение и рекордно нисък външен дълг от 24%”, коментира Борисов.

„Службите работят добре по битката с корупцията и контрабандата. Най-материалният израз са парите в бюджета”, обобщи Борисов.

Очаква се днес правителството да одобри проект на Закон за предприятията на социалната и солидарна икономика, както и промени в Закона за семейни помощи за деца, съобщи пресслужбата на кабинета. Министрите разгледат проект на решение за отпускане на персонални пенсии по Кодекса за социално осигуряване.

 Очаква се да одобрят доклад за изпълнението на Закона за експортния контрол на продукти, свързани с отбраната и на изделия и технологии с двойна употреба, през 2017 г. от Междуведомствения съвет по отбранителна индустрия и доклад за дейността на Съвета за координация в борбата с правонарушенията, засягащи финансовите интереси на ЕС, през 2017 г.

 Ще бъде одобрен и отчет за изпълнението на Плана за действие за 2017 г. за изпълнение на Националната стратегия за превенция и борба с нередностите и измамите, засягащи финансовите интереси на ЕС, за периода 2014-2020 г.

 Кабинетът ще приеме отчет за изпълнението на общинските програми за овладяване на популацията на безстопанствени кучета на територията на България за 2017 г. Министрите ще одобрят допълнителни разходи по бюджета на Министерството на правосъдието за 2018 г.

Comments are closed.