БНР към Валери Симеонов: Няма причина да се извиняваме

Ръководството на Българското национално радио (БНР) излезе с официална позиция по повод искането на вицепремиера Валери Симеонов от събота. Тогава той поиска в срок от 24 часа държавното радио да му се извини, тъй като го набедило че е заплашил с уволнение водещия на сутрешния блок на Нова тв Виктор Николаев.

„Ръководството на БНР не вижда никаква причина да поднася извинения за това, че Радиото изпълнява задълженията си на обществена медия“, пише в позицията.

Публикуваме пълния текст на становището на БНР:

„Ръководството на БНР не вижда никаква причина да поднася извинения за това, че Радиото изпълнява задълженията си на обществена медия. Ръководството изцяло подкрепя журналистите в медията и категорично отхвърля всякакви заплахи и опити за оказване на пряк или косвен натиск върху тях в изпълнение на професионалното им право и задължение да водят диалог, да задават въпроси и да очакват отговори в интерес на българското общество“.

В неделя вечерта Валери Симеонов обяви, че 24 – часовият му ултиматум е изтекъл и че ще заведе дела за клевета както срещу БНР, така и срещу БТВ, Нова тв и БНТ.

Comments are closed.