БЗНС на Ненчев скочи на Цацаров: Неговите действия са репресивен сталинизъм!

 

 

„Много от действията на главния прокурор на Република България не само предизвикват недоумение. Те говорят ясно за определен замисъл и умисъл. И поради това не са случайни. В тях все повече се разчита определен сценарий, който представя Сотир Цацаров като изпълнител на обмислена стратегия за нанасяне на политически удар срещу политици, които превърнаха в своя кауза реформите.“ Това се казва в декларация на ПП на БЗНС, оглавявано от министъра на отбраната в оставка Николай Ненчев.
Той е разследван по две обвинения – за длъжностно престъпление по аферата с договорите за ремонта на самолетните двигатели за МиГ-29, както и за обществена поръчка за ушиване на униформи, от която са настъпили щети за 260 000 лв.

„Затова и мнозина виждат в предприетите от него действия печално известни методи от времето на съветската „правна” практика на сталинизма. Все по-очевидно става, че цел на действията на главния прокурор не е защитата на правото, а формирането на репресивни практики, чрез които се цели да бъде поставена под натиск и пречупена човешката личност. Същевременно, напълно в духа на сталинската епоха, властовата репресия засяга и близките на репресирания, които са подложени на системен тормоз и открити заплахи от „силните на деня”“, пише в декларацията.

„Правният“ подход на Сотир Цацаров е еманация на репресията и пропагандата, твърдят земеделците на Ненчев.

„Показателен е случаят, когато светлите дни на Рождество Христово бяха избрани за връчване на поредните призовки на министъра на отбраната и лидер на БЗНС, Николай Ненчев, както и на още една от ярките реформаторски личности в днешната българска политика и кандидат за президент на Реформаторския блок, бившият министър Трайчо Трайков“, пише още в текста.

„Безспорно „празничните дни” не са избрани случайно за осъществяване на това „правно” действие. Разбирането на Сотир Цацаров, е да приложи сталинският подход: да бъде сплашен „неудобният” на политическото задкулисие като се атакуват съзнанието и чувствата на неговите близки с внушения и заплахи за съдебни дела и дори …затвор.

Разчита се, че така ще се окаже още по-голям психологически натиск върху личността на призованите, а и няма да има бърза реакция от страна на общественото мнение и политическите формации, които представляват.

Услужливите медии на олигарсите веднага подхващат „опорните точки” на сценария и скритото желание на политическото задкулисие става открита медийна пропаганда“, твърдят от БЗНС.

Затова на основание и във връзка с изключително опасният и квази-тоталитарен метод на действие на „правната” структура, станала печално известна като „Цацаратура”, БЗНС заявява:

„Г-н Главен прокурор, колкото повече усилвате натиска и репресиите върху демократичната общност в България, срещу личности, които на дело доказаха волята си за положителни за България промени, толкова повече и все по-често ние ще ви сочим с пръст и ще напомняме за извора на вашето „правно” вдъхновение. Ще ви държим във фокуса на нашата гражданска съвест и внимание. Това е наш национален и политически демократичен дълг, и той ще води към постоянно, и системно, изтъкване на онези ваши действия, които обслужват антибългарските действия на проруската финансово-икономическа и политическа олигархия и задкулисие у нас.

БЗНС настоява за ревизия на прокуратурата и следствието в сегашния им нереформиран сталинистко-комунистически тип и провеждане на мащабно европейско разследване на българските главни прокурори по време на грандиозния посткомунистически грабеж на червената мафия от 1988 г. до днес.

Всяка атака на Главния прокурор срещу министъра на отбраната или срещу други български демократи –реформатори, ние ще оценяваме като антидемократично и антиправно действие, като атака срещу всеки член на нашия 117 годишен БЗНС.

И с всички средства, които ни дава свободата и демокрацията, както и европейското ни членство, ще се противопоставим на настъплението на обслужваното от Главния прокурор на България Сотир Цацаров политическо задкулисие, както и срещу неговите провокационни действия“, завършва декларацията на ПП на БЗНС.

 

 

 

Източник:Блиц

 

 

Comments are closed.